De petitie

Help ons lagere vaarsnelheden te eisen voor een veiligere en stillere oceaan voor walvissen. Zet je handtekening onder de Blue Speeds-petitie.

We willen dat schepen die van en naar Europese havens varen hun snelheid verlagen om onderwaterlawaai, het risico op aanvaringen met walvissen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Help ons lagere vaarsnelheden te eisen voor een veiligere en stillere oceaan voor walvissen. Zet je handtekening onder de Blue Speeds-petitie.

Veel van de drukste vaarroutes in Europa gaan door gebieden waar walvissen eten, hun jongen verzorgen of doorheen trekken. Zowel het aantal schepen als de vaarsnelheid neemt toe in onze wateren.

Schepen met een hoge snelheid veroorzaken veel onderwaterlawaai. Bovendien verhoogt dit het risico op aanvaringen, wat leidt tot onnodige stress, verwondingen en overlijden. Dit moeten we een halt toeroepen.

Deze indrukwekkende dieren zijn afhankelijk van geluid om te overleven. Voor communicatie met soortgenoten, het vinden van voedsel, het vermijden van roofdieren en het navigeren. Onderwaterlawaai overstemt de natuurlijke geluiden onderwater en veroorzaakt veel stress. IFAW heeft een realistische en doeltreffende oplossing om de oceanen veiliger te maken voor zeedieren: lagere snelheden van de scheepvaart.

Doe mee – help ons om walvissen en hun kwetsbare ecosystemen in de Europese wateren te beschermen.

We vragen om een kleine verandering met een groot effect

Als we de vaarsnelheid wereldwijd met 10% verlagen, kunnen we:

  • onderwaterlawaai door scheepvaart met 40% verminderen;
  • het risico op botsingen met walvissen met 50% verminderen; en
  • de uitstoot van broeikasgassen door scheepvaart met 13% verminderen.

Als eerste stap naar deze verbeteringen vragen we instellingen van de Europese Unie (EU) om Blue Speeds toe te passen. Blue Speeds is een maatregel voor de hele EU, waarbij schepen alleen toegang krijgen tot Europese havens als ze langzamer varen. In oktober vragen we leden van het Europees Parlement om een belofte te tekenen dat ze dit voorstel steunen.

Teken de Blue Speeds-petitie en steun onze oproep om snelheden te verlagen en walvissen te beschermen!

Helft uns, den Ozean für Wale sicherer zu machen!
Bislang haben Personen unterzeichnet. Ziel ist es, 50.000 zu erreichen.

    Geschafft! Du unterstützt uns dabei, die Lautstärke herunterzudrehen und hilfst damit Wale und andere Meeresbewohner zu schützen. Danke!
    Einen Augenblick noch: verbreitet diese Petition bitte unter Freunden oder in Deinem Feed. Jede Stimme zählt. Vielen Dank.
    Mit DeinerSpende hilfst Du, unserer Mission zum Schutz der Tiere weltweit mehr Gewicht zu verleihen.